Doktersassistente – Huisartsenpraktijk Het Kristal – Apeldoorn
Huisartsenpraktijk Het Kristal
Distelvlinderlaan 210 7323XB
Apeldoorn

Doktersassistente

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur en huisbezoeken. Ze kan veel praktische vragen beantwoorden, zoals verwijzingen en recepten. U kunt haar ’s middags bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek. De assistente en huisarts hebben een beroepsgeheim.

Bij de assistente kunt u terecht voor:
– Meten van de bloeddruk
– Aanstippen van wratten
– Verbinden van wonden
– Geven van injecties
– Zwachtelen van benen
– Uitspuiten van oren
– Verwijderen van hechtingen
– Zwangerschapstest
– Urineonderzoek
– Controle van bloedsuiker
– Maken van een ECG
– Longfunctieonderzoek
– Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)

Voor al deze gevallen dient u een afspraak te maken. De assistentes hebben elke werkdag in de ochtend spreekuur.

Aanvullende informatie:

Wratten aanstippen:
Voor het aanstippen van wratten is er geen inloopspreekuur meer. U kunt een afspraak maken bij de assistente op dinsdag tot en met vrijdag in de weken waarin stikstof aanwezig is in de praktijk. De stikstof is beschikbaar in de volgende weken van 2024: 1, 5, 9, 13, 17, 21, 25, 29, 33, 37, 41, 45 en 49.

Uitstrijkjes:
De assistentes maken uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek. U wordt hiervoor opgeroepen door het bevolkingsonderzoek.

Urineonderzoek:
U kunt uw urine bij ons laten nakijken op urineweginfectie. U kunt uw urine ’s ochtends inleveren aan de balie tussen 08.00 en 11.30 uur. Het is belangrijk dat de urine niet ouder is dan 2 uur bij het inleveren. Voor de uitslag kunt u ’s middags bellen tussen 13.30 en 16.30 uur. Een eventuele antibioticakuur kunt u dezelfde dag nog ophalen.

Longfunctieonderzoek:
In onze praktijk is een assistente gecertificeerd om longfunctieonderzoeken uit te voeren. Met dit onderzoek kan zij de longfunctie meten en astma of COPD vaststellen. Patiënten met de diagnose astma of COPD worden jaarlijks opgeroepen voor controle. De assistente voert het onderzoek uit en let met name op de blaastechniek. De uitslag wordt besproken met de patiënt tijdens een spreekuurafspraak met de huisarts.